Hoe werkt ons slimme systeem offline

Wij krijgen vaak van geïnteresseerde klanten de vraag hoe onze slimme systemen werken.
“Kan een gast ten alle tijden toegang krijgen via de app?” Zeker. “Maar moet het slot dan niet met internet verbonden zijn?”
Ons antwoord is nee, hoewel het onlogisch lijkt, hoeven onze sloten niet met internet verbonden te zijn om te werken.

igloohome smart deadboltHier een eenvoudige uitleg hoe het werkt.

De magie komt door de synchronisatie van onze sloten en de mobiele app, zelfs voordat het slot is geinstalleerd.

Waarschijnlijk kent u het concept van synchronisatie al. Een soortgelijk systeem wordt gebruikt met het online bankieren. Daarbij voert u een eenmalig wachtwoord in wat u krijgt via uw paslezer. Net als bij ons slot is de paslezer niet verbonden met het internet. Toch kan het codes genereren die toestaan om in het slot in te loggen en telkens wijzigen.

igloohome smart lock Security token

Photo credit: Edgis Security

In wezen is er een “formule”die in zowel het slimme slot alsmede in de app is geprogrammeerd (net zoals het internetbankieren en de paslezer (veiligheidstoken) zodat ze elkaar begrijpen zonder met elkaar in verbinding te staan. De gegenereerde PIN code bevat de boodschap, bijvoorbeeld geef toegang voor deze bezoeker gedurende twee dagen.

Dus dit is wat er gebeurt:

  1. U klikt “Create PIN code”in de Igloohome app en u geeft aan voor welke periode deze code geldig is.
  2. De app gebruikt de “formule” om de informatie om te zetten in een PIN code.
  3. U, of uw gasten, toetsen de Pin code in het Igloohome slimme slot.
  4. Ons slimme slot gebruikt dezelfde “formule” maar dan omgekeerd om de PIN code te vertalen naar het eerder ingetoetste informatie.
  5. Het slimme slot reageert op de informatie en geeft toegang aan u of uw gasten voor de periode die u eerder in heeft getoetst.

Voila! “Sesam open u” in deze tijd.

Een internet connectie is niet nodig, omdat u of uw gasten diegene waren die de nodige informatie hebben overgebracht van de app naar het slimme slot, via de PIN code.

Natuurlijk, in het geval u het zich afvraagt, garanderen we dat de “formule”voor elk slimme Igloohome slot verschillend is. Zo is het onmogelijk om iemand anders slot te openen met uw eigen app.

Zo is het hoe onze Igloohome slimme sloten en sleutelkastjes offline werken en sleutelloze toegang mogelijk is zonder internet. De technologie achter het systeem is in werkelijkheid veel gecompliceerder dan hierboven beschreven, algoritmes en seeds en nog veel meer andere technische termen zijn de basis van het systeem. Maar waarschijnlijk voert het voor u te ver als we op deze details ingaan.

Laat de details aan ons dan ontzorgen wij u bij het managen van de toegang van uw huis, vakantiewoning, AirBnB enz, enz,